Mirre Zorg verzorgt diverse thema en informatie bijeenkomsten/avonden.
Deze zijn toegankelijk voor ouders die met hun kind bij Mirre Zorg zijn ingeschreven, maar ook voor alle andere geïnteresseerden. Opa’s en oma’s, gastouders, ouders die ingeschreven zijn bij het reguliere consultatiebureau, ouders die al oudere kinderen hebben; Iedereen is welkom!

Mirre Zorg biedt van harte haar warme zorg op een laagdrempelige, toegankelijke manier voor gelijkgestemden.

 • 18 maart: Thema avond rondom vaccineren, gegeven door Noor Prent (antroposofisch arts)
  Inschrijven klik hier.

Wanneer er een kindje geboren word gaan we als ouders ons best doen om voor het kind een zo prettig en gezond mogelijk start van het leven te geven. We maken keuzes over voeding, kleding en de manier waarop zij samen de opvoeding willen gaan vormgeven. Het zijn spannende tijden waarin de ouders een aantal belangrijke momenten en vragen tegen komen zoals: Hoe is het met de gezondheid van ons kindje? Hoe zit het kind in zijn/ haar velletje?

Naast deze vragen komt het thema vaccinaties vaak ook ter sprake. Een thema waar je als ouders ook een eigen besluit in kan nemen. En dat thema gaan we bespreken op deze thema avond, waarbij je de ruimte krijgt zelf tot een keuze te komen. Tijdens deze avond zal antroposofisch arts Noor Prent de achtergrond van de vaccinaties vertellen, het Rijks Vaccinatie Programma (RVP) word toegelicht en de keuze mogelijkheden die je als ouders hebt. En daarnaast is er natuurlijk genoeg ruimte om vragen te beantwoorden.

 • 25 maart Thema avond het zieke kind begeleiden met wikkelen, gegeven door Mirte Heijl (antroposofisch jeugdverpleegkundige)
  inschrijven klik hier.

Nu in de winterperiode de tijd waarin veel kinderen (en ouders) griepachtige klachten te verwerken krijgen. Tijdens deze avond bespreken we wat ‘ziek zijn’ en koorts precies is, waar het vandaan komt en hoe we dit voor de kinderen (en onszelf) zo goed mogelijk kunnen begeleiden. Deze begeleiding komt voort uit de Antroposofische visie. Mirte zal vertellen over onze warmte huishouding en waarom hiervoor een goede verzorging belangrijk is voor onze gezondheid.

Het tweede deel van de avond is gericht op de praktijk en kan je kennis maken met de effectieve wikkels bij kleine kwaaltjes, als eenvoudige hulp bij oorpijn, keelpijn, hoesten, buikpijn, koorts en slapeloosheid. Ervaar de weldaad en geniet van de geuren van de prachtige ui, citroen, salie, tijm, citroen en kamille en diverse kruidenoliën.

 • 1 april Thema avond Voeding en temperamenten, gegeven door Mirte Heijl (antroposofisch jeugdverpleegkundige)
  Inschrijven klik hier.

Voeding heeft veel invloed op onze gezondheid. Zowel op ons lichaam als op onze ziel en geest. En ieder mens heeft een andere afkomst, een andere lichamelijke gesteldheid/ gezondheid en een ander karakter en temperament. Tijdens deze avond zal Mirte vertellen over de relatie tussen het temperament en de voeding. Vanuit de Antroposofie worden 4 temperamenten beschreven, Mirte deze 4 temperamenten toelichten en gaan we in gesprek over herkenning van de temperamenten bij onszelf of onze kinderen. En we bekijken hoe we een temperament met voeding kunnen ondersteunen of juist wat kunnen dempen. Om zo een gezonde balans en gezondheid te vinden met ons eigen temperament.

 • 7 april Workshop Wasbare luiers, gegeven door Anne Hermkens
  Inschrijven klik hier.

 • 15 april Thema avond Emoties binnen je gezin, gegeven door Dominique Bessems (Haptotherapeut)
  Inschrijven klik hier.

Jonge kind(eren) zijn een ster in het laten zien van hun emoties. Deze emoties zijn voor ouders in hun eigen leven vaak niet meer zo duidelijk aanwezig. Door de drukte van het huidige leven zijn we geneigd voorbij te gaan aan wat ons lichaam ons vertelt of laat voelen In plaats daarvan doen we dingen omdat het bijvoorbeeld zo hoort, of omdat we denken dat anderen dat van ons verwachten. Het verschil tussen handelen vanuit denken of voelen kan ervoor zorgen dat je je kind niet altijd verstaat, er een tempo verschil is, soms een strijd ontstaat of andere uitingen van ongenoegen.

In deze ervaringsgerichte workshop belichten we vanuit de haptonomie welke emoties er zijn, wat hun functie is en wat ze vertellen over jou en/of je kind. Ook staan we middels oefeningen stil bij hoe jij met jouw emoties omgaat, of dit bij je past of dat je liever andere keuzes zou maken.

Soms zouden we willen dat onze kinderen op een andere manier (leren) omgaan met emoties dan wijzelf. Wat kun jij hierin als ouder doen? Als laatste bespreken we de rol en plaats van emoties binnen je gezin (in de wisselwerking tussen ouder en kind en ouders onderling).

Kosten

De kosten voor een thema avond zijn €15,- per persoon. Dit is incl. koffie/ thee en iets lekkers.