Vaccineren

Het vaccineren van je kinderen is een actueel en veelbesproken onderwerp bij jonge ouders.
Momenteel zijn er duidelijke ‘voor’ en ‘tegen’ bewegingen gaande die heftige discussies rondom dit thema veroorzaken. Mirre Zorg neemt hierin een neutrale positie in. Wat wij willen is hierin een klankbordfunctie vervullen voor ouders die vragen hebben rondom dit thema.

Voor- en nadelen

Mirre Zorg gaat met de ouders in gesprek en legt uit wat de voor- en de nadelen kunnen zijn. We helpen ouders met goede informatie rondom vaccineren en bieden losse vaccinaties en homeopathische begeleiding aan. Ons belangrijkste doel is om hierin te ondersteunen zodat ouders een weloverwogen keuze kunnen maken voor hun kind en gezin. Hierover gaan we tijdens de consulten en thema avonden met elkaar in gesprek.

In Nederland verstrekt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gratis vaccinaties aan jeugdigen van 0-18 jaar. Voorwaarde is wel, dat de vaccinaties gezet worden door een organisatie die een contract heeft met het RIVM. Mirre Zorg heeft de wens om zelf vaccinaties volgens het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) aan te aanbieden, maar heeft momenteel helaas geen contract met het RIVM.

Veel gestelde vragen
  • Ik wil graag (een deel van) het RVP volgen, kan dat bij Mirre Zorg?

Dat is op dit moment niet mogelijk. Dat is wel mogelijk bij het reguliere consultatiebureau en met de staf afdeling van de reguliere JGZ is afgesproken dat iedereen daar het RVP kosteloos kan laten uitvoeren. Je ontvangt dan van ons een brief, waarin staat dat jullie kind bij ons in zorg blijft, en alleen bij hen komt voor de prik.

  • Ik kies voor een afwijkend programma met (losse) vaccins, die niet worden aangeboden binnen het Rijksvaccinatieprogramma. Kan ik deze vaccinaties bij Mirre Zorg laten zetten?

Ja, dat kan. In dat geval ontvangen jullie van ons een recept, waarmee je het betreffende vaccin kan ophalen bij de apotheek. De kosten van de vaccinatie dien je zelf te betalen, vraag de apotheek voor een actuele bedragen. De vaccinatie wordt vervolgens gezet op een nader afgesproken tijdstip bij ons op het bureau. Hier zijn dan wel kosten aan verbonden.

  • Ik twijfel nog over mijn keuze, kan ik een afspraak hiervoor maken?

Ja dat kan. Voor vragen over vaccinaties kun je bij onze arts Sandra terecht. Zij zal jullie voorzien van informatie over de mogelijkheden en waar jullie nog meer informatie kunnen vinden over dit onderwerp. Jullie maken zelf uiteindelijk een passende weloverwogen keuze.
Afspraak maken hiervoor kan via dit contactformulier.

Mirre Zorg biedt naast informatie over vaccineren en het zetten van alle vaccinaties de homeopathisch begeleiding en ontstoren van de vaccinaties aan.
Zowel voor de kinderen die wij zelf prikken, alsook voor de kinderen die de prik elders krijgen.
Voor meer informatie over het ontstoren van vaccinaties kunt u bij ons tijdens terecht.
Vul dan het contactformulier in.