Mirre Zorg biedt antroposofische zorg, ter aanvulling op het reguliere consultatiebureau, gericht op de preventieve zorg voor baby’s, peuters en kleuters (0-5 jaar).  De nadruk ligt op begeleiding bij thema’s als: (borst)voeding, ritme, slapen, zindelijkheid en (antroposofisch) opvoeden.

Wat is Antroposofie?

Antroposofie is samengesteld uit twee woorden uit het Grieks en betekent ‘mens-wijsheid’ (antropos= mens en sofia= wijsheid). Het is een levensbeschouwing die voorkomt uit de wetenschap, natuurkunde en de filosofie.

Zorg vanuit het antroposofische mensbeeld

Vanuit het antroposofisch mensbeeld kijken we naar de ontwikkeling van kind en gezin. Er gebeurt veel wanneer een baby wordt geboren. Jullie worden ouders, er ontstaat een gezin. Het leven ziet er anders uit. Ieder heeft een eigen plek in het gezin. De eigenheid en samenhang van alle gezinsleden vormen hierbij het fundament. Hierover gaan we, tijdens de consulten, met elkaar in gesprek.

Warme zorg

Ieder kind brengt eigen vragen en eigenschappen met zich mee. Op deze verschillen in het wezen en het temperament van ieder kind proberen we in onze adviezen aan te sluiten. Mirre Zorg streeft samen met de ouders naar het bevorderen van het vermogen tot zelfontplooiing van het hele gezin vanuit een antroposofische visie. Mirre Zorg biedt warme zorg aan op een manier dat het toegankelijk en laagdrempelig is voor ouders.

‘Toen ik bij het reguliere consultatiebureau advies kreeg over het laten huilen van mijn baby, omdat het inslapen niet zo makkelijk ging, werd ik daar erg verdrietig van. Ik wilde mijn lieve baby niet laten krijsen, ik wilde hem begeleiden. Gelukkig was daar Mirre Zorg. Wat een fijne begeleiding heb ik daar gekregen van Mirte. Ik kreeg tips en adviezen om Jip te ondersteunen bij het slapen. Nu maak ik in lastige periodes een heerlijk warme lavendelwikkel voor hem klaar, zodat hij voelt dat wij er zijn om hem te helpen. ‘

Visie: Verbinding staat centraal

Bij Mirre Zorg draait het om verbinding maken met elkaar. Het kind staat hier uiteraard bij centraal. Zo ontstaat er verbinding met elkaar.

  • Waarom lukt het mijn baby niet om zelf weer in slaap te vallen?
  • Waarom eet mijn dreumes opeens zo slecht?
  • Waarom wordt het bedplassen bij mijn kleuter steeds erger?

Samen met de ouders zoeken we bij naar de achterliggende oorzaak of vraag.

  • Waarom uit dit kindje zich op deze manier?
  • Wat wil het hiermee vertellen?
  • Op deze manier wordt er verder gekeken dan naar enkel de symptomen.