Consultatiebureau Mirre Zorg

De basis van consultatiebureau Mirre Zorg is, net als in de reguliere consultatiebureau gericht op de preventieve zorg voor baby’s, peuters en kleuters (0-5 jaar). Tijdens de consulten op het bureau wordt de lengte en het gewicht bijgehouden. Ook wordt de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling gevolgd en is er aandacht voor opvoedkundige vragen.

Zorg vanuit het antroposofische mensbeeld

Het verschil tussen Mirre Zorg en het reguliere consultatiebureau is dat we naast preventieve zorg vanuit het antroposofisch mensbeeld kijken naar de ontwikkeling van kind en gezin. Er gebeurt veel wanneer een baby wordt geboren. Jullie worden ouders, er ontstaat een gezin. Het leven ziet er anders uit. Ieder heeft een eigen plek in het gezin. De eigenheid en samenhang van alle gezinsleden vormen hierbij het fundament. Hierover gaan we, tijdens de consulten, met elkaar in gesprek.

Warme zorg

Ieder kind brengt eigen vragen en eigenschappen met zich mee. Op deze verschillen in het wezen en het temperament van ieder kind proberen we in onze adviezen aan te sluiten. Mirre Zorg streeft samen met de ouders naar het bevorderen van het vermogen tot zelfontplooiing van het hele gezin vanuit een antroposofische visie. Mirre Zorg biedt warme zorg aan op een manier dat het toegankelijk en laagdrempelig is voor ouders.

‘Toen ik bij het reguliere consultatiebureau advies kreeg over het laten huilen van mijn baby, omdat het inslapen niet zo makkelijk ging, werd ik daar erg verdrietig van. Ik wilde mijn lieve baby niet laten krijsen, ik wilde hem begeleiden. Gelukkig was daar Mirre Zorg. Wat een fijne begeleiding heb ik daar gekregen van Mirte en Sandra. Ik kreeg tips en adviezen om Jip te ondersteunen bij het slapen. Nu maak ik in lastige periodes een heerlijk warme lavendelwikkel voor hem klaar, zodat hij voelt dat wij er zijn om hem te helpen. ‘