Ons team

Het team van Mirre Zorg bestaat uit Antroposofisch jeugdverpleegkundige / oprichter Mirre Zorg Mirte Heijl en arts Integrale geneeskunde Sandra Theunissen.

Mirte Heijl

Even voorstellen: ik heet Mirte Heijl en ik ben als antroposofisch jeugdverpleegkundige, initiatiefnemer van consultatiebureau Mirre Zorg. Ik ben geboren en getogen Brabantse maar woon sinds 2014 in het mooie Zuid Limburg waar ik me thuis ben gaan voelen. Ik ben opgegroeid in een antroposofische omgeving. Na HBO-Verpleegkunde in Zeeland ben ik in 2011 gaan werken in Amsterdam bij een antroposofisch consultatiebureau. Ik combineerde dit met een baan in de reguliere jeugdgezondheidszorg.

In 2014 ben ik van een wereldreis terug gekomen en in Zuid Limburg bij MIRA gaan werken. Daar heb ik veel mogen leren en i.v.m. pensioen, uiteindelijk de zorg overgenomen, waaruit op 01-01-2018 Mirre Zorg is ontstaan.

Met de basisopleiding “Antroposofische Verpleegkunde” en de voortgezette opleiding die ik nu volg, heb ik een stevige ondergrond.

In mijn beleving is het contact met het kleine kind en de ontwikkeling in de eerste levensjaren cruciaal voor zijn of haar verdere leven. Om ouders in deze fase te mogen bijstaan, zie ik als een mooie opdracht. Deze opdracht wil ik vervullen door ouders te leren luisteren naar hun eigen intuïtie en de signalen van hun kindje. Het kind heeft geborgenheid, verzorging en een veilig nestje nodig en kansen om zich te ontwikkelen. In dit verband past goed het Australische gezegde “ Geef je kind wortels en vleugels”. Een uitspraak die ik hoorde toen ik daar op reis was. Vanuit mijn visie als antroposofisch verpleegkundige is ieder mens een individu in wording met een eigen spirituele oorsprong en een eigen aardse bestemming en doel. De fase van het kind is in de wording van het individu zo mooi; alle wegen zijn open. Ik kijk ernaar uit om samen met ouders warme en waardevolle zorg voor kind en gezin te bieden.

Sandra Theunissen

Ik ben Sandra Theunissen en werk als integraal arts. Ik ben geboren en getogen in de Westelijke Mijnstreek. Ik ben getrouwd en een trotse moeder van 2 prachtige dochters. Van 2006 tot 2015 heb ik als huisarts gewerkt in de Oostelijke en Westelijke Mijnstreek. Sinds 2017 werk ik als Natuur- en Leefstijlarts binnen mijn eigen praktijk te Obbicht. Werken bij Mirre Zorg voelt als een mooie aanvulling op mijn huidige werk.

Gezondheid begint bij goed in je vel zitten. Dat kan alleen als je je eigen pad kan en mag volgen. Doe je dat niet, dat loop je op zeker moment vast. Op elke leeftijd is het mogelijk om van richting te veranderen, maar op latere leeftijd gaat dat vaak niet zonder slag of stoot.

Naar mijn mening is het grootste cadeau wat we een kind kunnen geven, opgroeien in een veilige omgeving met ruimte om te zijn wie het is. Zo’n kind zal zonder problemen op elk moment van zijn leven zijn eigen richting en identiteit weten te (her)vinden.

Ik kijk ernaar uit om samen met u als ouder(s) een positieve bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van uw kind tot een gezond, zelfverzekerd en gelukkig mens.