Ons team

Het team van Mirre Zorg bestaat uit Antroposofisch jeugdverpleegkundige / oprichter Mirre Zorg Mirte Heijl, arts Integrale geneeskunde Sandra Theunissen en backoffice medewerker Janine Tillemans-Schell.

Mirte Heijl

Even voorstellen: ik heet Mirte Heijl en ik ben als antroposofisch jeugdverpleegkundige, initiatiefnemer van consultatiebureau Mirre Zorg. Ik ben geboren en getogen Brabantse maar woon sinds 2014 in het mooie Zuid Limburg waar ik me thuis ben gaan voelen. Ik ben opgegroeid in een antroposofische omgeving. Na HBO-Verpleegkunde in Zeeland ben ik in 2011 gaan werken in Amsterdam bij een antroposofisch consultatiebureau. Ik combineerde dit met een baan in de reguliere jeugdgezondheidszorg.

In 2014 ben ik van een wereldreis terug gekomen en in Zuid Limburg bij MIRA gaan werken. Daar heb ik veel mogen leren en i.v.m. pensioen, uiteindelijk de zorg overgenomen. Sinds 01-01-2018 bestuur ik, met veel plezier, de praktijk Mirre Zorg. Met het afronden van de basis- en voortgezette opleiding “Antroposofische Verpleegkunde”, heb ik hiervoor een stevige ondergrond.

Daarbij ben ik, sinds de zomer van 2019 de trotse mama van onze eerste zoon en mag ik het moederschap en ouderschap nu ook in de praktijk ervaren. 

In mijn beleving is het contact met het kleine kind en de ontwikkeling in de eerste levensjaren cruciaal voor zijn of haar verdere leven. Om ouders in deze fase te mogen bijstaan, zie ik als een mooie opdracht. Deze opdracht wil ik vervullen door ouders te leren luisteren naar hun eigen intuïtie en de signalen van hun kindje. Het kind heeft geborgenheid, verzorging en een veilig nestje nodig en kansen om zich te ontwikkelen. In dit verband past goed het Australische gezegde “ Geef je kind wortels en vleugels”. Een uitspraak die ik hoorde toen ik daar op reis was. Vanuit mijn visie als antroposofisch verpleegkundige is ieder mens een individu in wording met een eigen spirituele oorsprong en een eigen aardse bestemming en doel. De fase van het kind is in de wording van het individu zo mooi; alle wegen zijn open. Ik kijk ernaar uit om samen met ouders warme en waardevolle zorg voor kind en gezin te bieden.

Sandra Theunissen

Ik ben Sandra Theunissen en werk als integraal arts. Ik ben geboren en getogen in de Westelijke Mijnstreek. Ik ben getrouwd en een trotse moeder van 2 prachtige dochters. Van 2006 tot 2015 heb ik als huisarts gewerkt in de Oostelijke en Westelijke Mijnstreek. Sinds 2017 werk ik als Natuur- en Leefstijlarts binnen mijn eigen praktijk te Obbicht. Werken bij Mirre Zorg voelt als een mooie aanvulling op mijn huidige werk.

Gezondheid begint bij goed in je vel zitten. Dat kan alleen als je je eigen pad kan en mag volgen. Doe je dat niet, dat loop je op zeker moment vast. Op elke leeftijd is het mogelijk om van richting te veranderen, maar op latere leeftijd gaat dat vaak niet zonder slag of stoot.

Naar mijn mening is het grootste cadeau wat we een kind kunnen geven, opgroeien in een veilige omgeving met ruimte om te zijn wie het is. Zo’n kind zal zonder problemen op elk moment van zijn leven zijn eigen richting en identiteit weten te (her)vinden.

Ik kijk ernaar uit om samen met u als ouder(s) een positieve bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van uw kind tot een gezond, zelfverzekerd en gelukkig mens.

Janine Tillemans Schell

Ik ben Janine Tillemans-Schell en versterk het team team, vanaf 1 mei 2019, als backoffice medewerker. Ik ben geboren te Sittard en woon inmiddels zo’n 20 jaar in Maastricht.

De kunstacademie heeft mij naar Maastricht gebracht, maar uiteindelijk heb ik de opleiding Social Work gevolgd en afgerond. Na 9 jaar gewerkt te hebben voor ‘Check5 huiswerkbegeleiding’, ben ik in 2014 samen met twee collega’s kinderdagverblijf ‘Samen Spelen Wyck’ begonnen. Dit was een grote uitdaging waarvan ik ontzettend veel geleerd heb. Al merkte ik dat ik het opstarten van de kinderopvang leuker vond dan het alledaagse runnen van de organisatie. Dat is tevens de voornaamste reden dat ik in 2017 verder ben gaan kijken.

Eind 2017 raakte ik in verwachting en in augustus 2018 ben ik bevallen van onze lieve kleine zoon. Het ouderschap heeft een hele nieuwe wereld voor mij geopend, een wereld met veel liefde en geluk, maar ook vol met keuzes en verschillende visies. Ik heb gemerkt dat de antroposofische visie het beste aansluit bij ons drieën en zodoende zijn wij bij Mirre Zorg terecht gekomen. Belangrijk voor mij is dat een kind de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen op zijn of haar eigen manier en in zijn of haar eigen tempo. Een veilige basis, zodat hij of zij vol vertrouwen in het leven kan staan.

Ik zie ernaar uit om, samen met Mirte en Sandra een warmhartige bijdrage te leveren aan de belangrijke eerste levensjaren van je kind.

Kirsten Vrijman

Hoi! Ik ben Kirsten Vrijman en zal tijdens het zwangerschapsverlof van Mirte, het verpleegkundig spreekuur waarnemen in Heerlen.

Samen met mijn man hebben we een tiener- dochter en -zoon. Dit zorgt voor genoeg humor, drukte, uitdaging en dynamiek in ons gezin, samen met nog een lief klein katertje. Ik ben vrolijk en positief ingesteld, houd van mensen en heb een passie voor yoga. Mijn kracht zit in het luisteren naar anderen. Betekenisvol kunnen zijn voor de mens tegenover me, jong of oud, is telkens weer uniek en uitdagend en daarom ook zo leuk. De afgelopen 17 jaar heb ik dat met veel plezier gedaan als verpleegkundige op verschillende afdelingen binnen de GGD. Sinds 2019 doe ik dat als fulltime eigenaar van vrijman-yoga  waar je “In de stilte, als ‘vrij-man’, kunt ontdekken je wie je werkelijk bent.” Dat (her)ontdekken is een groot goed en blijft een mensenleven lang in ontwikkeling en verveelt nooit. Zo ervaar ik dat elke dag weer.

Ik heb zin in deze nieuwe en leuke uitdaging en ontmoet jullie graag. Tot ziens!