Wat is Antroposofie?

Antroposofie is samengesteld uit twee woorden uit het Grieks en betekent ‘mens-wijsheid’ (antropos= mens en sofia= wijsheid). Het is een levensbeschouwing die voorkomt uit de wetenschap, natuurkunde en de filosofie.

Warme zorg

Ieder kind brengt eigen vragen en eigenschappen met zich mee. Op deze verschillen in het wezen en het temperament van ieder kind proberen we in onze adviezen aan te sluiten. Mirre Zorg streeft samen met de ouders naar het bevorderen van het vermogen tot zelfontplooiing van het hele gezin vanuit een antroposofische visie. Mirre Zorg biedt warme zorg aan op een manier dat het toegankelijk en laagdrempelig is voor ouders.

Visie: Verbinding staat centraal

Bij Mirre Zorg draait het om verbinding maken met elkaar. Het kind staat hier uiteraard bij centraal. Zo ontstaat er verbinding tussen het kind, de ouders, de verpleegkundige en de arts.

  • Waarom lukt het mijn baby niet om zelf weer in slaap te vallen?
  • Waarom eet mijn dreumes opeens zo slecht?
  • Waarom wordt het bedplassen bij mijn kleuter steeds erger?

Samen met de ouders zoeken we bij Mirre Zorg altijd naar de achterliggende oorzaak of vraag.

  • Waarom uit dit kindje zich op deze manier?
  • Wat wil het hiermee vertellen?
  • Op deze manier wordt er verder gekeken dan naar enkel de symptomen.
Homeopathie

Om een kindje te kunnen ondersteunen bij zijn klachten, maken we zoveel mogelijk gebruik van krachten uit de natuur. Zo zetten we bijvoorbeeld homeopathie en/of natuurlijke oliën in en kijken we naar de biologische en biodynamische voeding. Geheel afgestemd op het kind met zijn of haar vragen en klachten.