Uitwendige therapie is een antroposofische, lichaamsgerichte therapie waarbij warmte, ritme en rust belangrijke elementen vormen. De therapie vindt plaats via de huid, ons grootste zintuigorgaan. Op een aandachtige en ritmische manier wordt de huid aangeraakt met een natuurlijke substantie. Dat kan een (etherische) olie zijn, een kruidenaftreksel of metaalzalf (goud, koper, tin). De olie, thee of zalf die op de huid wordt aangebracht, werkt diep door in de onderliggende weefsels en organen.

Uitwendige therapie ondersteunt en stimuleert je zelf genezend vermogen.

Methode

De therapie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd:

  • door een ritmische inwrijving, waarbij olie op een vloeiende manier wordt aangebracht op het gehele lichaam of op een specifiek orgaan
  • door een wikkel of kompres met een kruidenextract, zalf of olie aan te brengen op een bepaalde plek op het lichaam of op een specifiek orgaan
Voor wie?

Voor volwassenen kan uitwendige therapie ondersteunen bij klachten zoals: (over)vermoeidheid, stress, burn-out, depressieve gevoelens, rouwverwerking, obstipatie, en slaapproblemen.
Voor kinderen kan het ondersteunen bij: (over)gevoeligheid, vermoeidheid, hechtingsproblemen, slecht slapen, eetproblemen en bedplassen.

Uitwendige therapie ondersteunt je innerlijke warmte en vitaliteit.

Behandeling

De therapie wordt in een reeks aangeboden, van vaak 7 tot 10 therapie-momenten. Bij voorkeur op vaste dagen en tijden, die we samen inplannen.
De behandeling gebeurt in stilte en een wezenlijk onderdeel van de behandeling is het na-rusten in een warmtepakking (flanel laken, dekbed, kruik). De inwrijving duurt ongeveer 30 minuten, waarna je ook 30 minuten kan na-rusten.

Ervaringsverhaal: Na een hectische periode, met steeds minder energie, kwam Mirte met het voorstel om te starten met uitwendige therapie. Het drukke leven met 2 jonge kindjes kan behoorlijk zwaar en intensief zijn. Wat mij vooral zo aansprak aan de therapie is dat er tijdens de sessie nauwelijks gepraat wordt, er een rustmoment voor jezelf is en je niet opgezadeld wordt met allerlei adviezen waar je aan ‘moet gaan werken’. Het heeft me veel gebracht en opgeleverd. Mijn malende gedachten verdwenen, ik sliep beter en ik had weer de energie om patronen binnen mijn gezin te doorbreken en aan te pakken. De begeleiding van Mirte heb ik als hartverwarmend en zorgzaam ervaren. Alles was mogelijk en bespreekbaar en dit voelde heel prettig.
Mirte, bedankt voor alles!

Kosten en vergoeding

Vanuit de aanvullende zorgverzekering voor alternatieve geneeswijzen vergoeden veel zorgverzekeraars de therapie. Voorafgaande aan de therapie kan je dit navragen bij je verzekeraar

Tarief: €48,- (inclusief olie of zalf).

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over de behandeling neem gerust contact op.