Even voorstellen: ik heet Mirte Heijl en ik ben als antroposofisch jeugdverpleegkundige, sinds januari 2018 initiatiefnemer van Mirre Zorg.

Mirte

Ik ben geboren en getogen Brabantse maar woon sinds 2014 in het mooie Zuid Limburg waar ik me thuis ben gaan voelen. Ik ben opgegroeid in een antroposofische omgeving. Na HBO-Verpleegkunde in Zeeland ben ik in 2011 gaan werken in Amsterdam bij een antroposofisch consultatiebureau. Ik combineerde dit met een baan in de reguliere jeugdgezondheidszorg.

In 2014 ben ik van een wereldreis terug gekomen en in Zuid Limburg bij MIRA gaan werken. Daar heb ik veel mogen leren en i.v.m. pensioen, uiteindelijk de zorg overgenomen. Sinds 01-01-2018 bestuur ik, met veel plezier, de praktijk Mirre Zorg. Met het afronden van de basis- en voortgezette opleiding “Antroposofische Verpleegkunde”, heb ik hiervoor een stevige ondergrond.

Daarbij ben ik, sinds de zomer van 2019 de trotse mama van onze eerste zoon en mag ik het moederschap en ouderschap nu ook in de praktijk ervaren.

In mijn beleving is het contact met het kleine kind en de ontwikkeling in de eerste levensjaren cruciaal voor zijn of haar verdere leven. Om ouders in deze fase te mogen bijstaan, zie ik als een mooie opdracht. Deze opdracht wil ik vervullen door ouders te leren luisteren naar hun eigen intuïtie en de signalen van hun kindje. Het kind heeft geborgenheid, verzorging en een veilig nestje nodig en kansen om zich te ontwikkelen. In dit verband past goed het Australische gezegde “ Geef je kind wortels en vleugels”. Een uitspraak die ik hoorde toen ik daar op reis was. Vanuit mijn visie als antroposofisch verpleegkundige is ieder mens een individu in wording met een eigen spirituele oorsprong en een eigen aardse bestemming en doel. De fase van het kind is in de wording van het individu zo mooi; alle wegen zijn open. Ik kijk ernaar uit om samen met ouders warme en waardevolle zorg voor kind en gezin te bieden.